Duurzaam en efficiënt
Bij ons is alles A-label
Betere isolatie, minder kosten

Woningen Sint Nicolaasga verduurzaamd

Team 5 heeft 12 woningen aan de Heemstrastraat te Sint Nicolaasga verduurzaamd. Dit is gedaan in opdracht van woningbouwvereniging Wonen Zuidwest Friesland. Daarnaast hebben de woningen ook esthetisch een opknapbeurt gekregen zodat ze nog tientallen jaren bewoonbaar zijn.

Persoonlijke inventarisatie

Team 5 heeft samen met Wonen Zuidwest Friesland vooraf bij iedere huurder een uitgebreide persoonlijke inventarisatie gedaan. “Met deze check hebben we de kwaliteit en de staat bepaald van onder andere de installaties, de isolaties, het sanitair en het schilderwerk,” vertelt Andries Visser van Team 5. “Zo hebben we gekeken wat er verduurzaamd kon worden.” Op deze manier kon per huis een renovatieplan gemaakt worden. Door dit maatwerk verliep het bouwproces soepel en werd de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.

Van D/E naar B

Vier Friese bedrijven: Menno Sappé Reinigingsspecialisten, Agricola Bouw, Bekkema Bruinsma installatietechniek en Kranendonk Schilders hebben de klus gezamenlijk geklaard. De gevelisolatie is verbeterd, de gevels zijn opnieuw gevoegd, de stenen zijn schoongespoten, er is een beschermende coating op aangebracht en de gevels zijn voorzien van esthetische ornamenten. Ook zijn de kruipruimtes geïsoleerd, het glas is vervangen door HR++-glas, er zijn nieuwe, CO2-gestuurde ventilatiesystemen in de woningen gekomen en de daken zijn opgeknapt. Die zijn opnieuw geïsoleerd en van nieuwe dakgoten, dakpannen en schoorstenen voorzien. Visser: “De woningstichting wordt zo geholpen de woningen weer op niveau te krijgen zodat ze weer 20 jaar mee kunnen. Het energielabel is van D/E naar B verbeterd.”

Samenwerken als één team

Visser was tijdens de renovatie voor alle partijen het vaste aanspreekpunt. “Dit zorgt voor een goede communicatie tussen de opdrachtgever en de aannemersgroep. Die groep bedrijven kan door deze keten samenwerken als één team. We kunnen gemakkelijk schakelen en dus ook sneller werken. Iedereen weet wat hij moet doen en is bereid een ander te helpen. Voor bewoners betekent dit dat ze ons zo kort mogelijk over de vloer hebben. Na de renovatie hebben zij een duurzame woning met een gezond binnenmilieu. “Het geslaagde project krijgt in Sint Nicolaasga een vervolg in de Vegelinstraat waar halverwege september gestart wordt met het verduurzamen van woningen.

Heemstrastraat voor
Heemstrastraat voor
Heemstrastraat tijdens
Heemstrastraat tijdens
Heemstrastraat na
Heemstrastraat na
Team5 Innovatief Vastgoedonderhoud